Kon. Harmonie Aurora – 155 jaar

Jubileumconcert op za. 19 oktober in Theater De Domijnen Sittard

Koninklijke Harmonie Aurora uit Grevenbicht viert dit jaar haar 155ste jubileumjaar. Naast een groot jubileumfeest dat tijdens het Pinksterweekend werd gegeven, organiseert Aurora op zaterdag 19 oktober ook een feestelijk jubileumconcert dat uit twee optredens bestaat, te weten een optreden van Koninklijke Harmonie Aurora en een optreden verzorgd door Musique Militaire Grand-Ducale. Het harmonie-orkest van Aurora, dat sinds 1 januari 2018 onder leiding staat van dirigent Christiaan Janssen, zal een feestelijk matineeconcert verzorgen. Gezien het laatste concoursresultaat van 90 punten, behaald tijdens de LBM Concertconcoursen 2016 te Roermond, mag u een concert van hoog niveau verwachten.

Speciaal voor deze gelegenheid zullen dirigent en muzikanten zorg dragen voor een passend en afwisselend optreden. Het jubelconcert met het thema ‘Vrijheid’ past helemaal in dit jaar, waarin het 75 jaar geleden is dat Limburg werd bevrijd. ‘Vrijheid’ werkt in dezen ook door op de uit te voeren harmoniemuziek, die tegenwoordig veel meer variatie en afwisseling kent. Deze hedendaagse muziek daagt zowel muzikanten als publiek uit, met een breed scala aan mogelijkheden en vrij van tradities. Dit afwisseling blijkt in het programma door middel van een aantal solisten en de medewerking van maar liefst 3 koren:

  • Crescendo – Doenrade
  • Escolum – Elsloo
  • Octetnog – Grevenbicht

Na het matineeconcert is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het ‘jubileumbuffet’. Deelname kost € 21,50 per persoon en voor kinderen slechts € 8,50! Indien u wenst deel te nemen, kunt u dit aangeven bij het bestellen van de tickets! Aansluitend aan het buffet vervolgt het programma met een optreden van het wereldberoemde orkest van het Luxemburgse leger, Musique Militaire Grand-Ducale onder leiding van chef-dirigent Jean-Claude Braun!

Musique Militaire Grand-Ducale – Luxemburg

In de avond treedt het beroemde ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ orkest uit Luxemburg op. Dit militair orkest staat sinds 1 augustus 2012 onder leiding van chef-dirigent Jean-Claude Braun. Deze kolonel-luitenant wordt hierbij sinds juni 2014 ondersteund door kapitein Christian Kirpes. Het ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ orkest bestaat uit 60 beroepsmuzikanten.

Het orkest ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ is opgericht in 1842 en speelt sinds die tijd een belangrijke rol in het muzikale leven van Luxemburg. De geschiedenis van ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ is uiteraard nauw verbonden met die van het Luxemburgse leger. In 1815 besloot het Weense Congres dat Luxemburg als Groothertogdom een onafhankelijk land zou worden. Daarbij hoorde ook een eigen leger vonden de Luxemburgers. Vanwege politieke redenen zou het tot 1842 duren tot er twee infanteriebataljons werden opgericht. Binnen het eerste bataljon, gestationeerd in de abdijstad Echternach, werd op 29 december 1842 de eerste militaire kapel opgericht onder leiding van Franz Ferdinand Hoebich. Dit orkest telde bij aanvang ongeveer 25 muzikanten. Binnen het tweede bataljon, gestationeerd in Diekirch, ontstond in 1847 een tweede militaire kapel onder leiding van Jean-Antoine Zinnen, componist van het Luxemburgs volkslied. In juni 1868 werd het tweede bataljon opgeheven en sindsdien telt Luxemburg telt nog maar één militaire kapel.

‘Musique Militaire Grand-Ducale’ treedt met name op tijdens officiële plechtigheden van het groothertogelijk hof, de staatsoverheid en het leger van Luxemburg. Jaarlijks geeft het orkest zo’n 50 concerten, zowel in binnen- als in buitenland. Daarnaast neemt het deel aan talrijke opnames voor grote muziekuitgevers.

Jubileumconcert op za. 19 oktober in Theater De Domijnen Sittard

Het jubileumconcert van Koninklijke Harmonie Aurora is dus geen doorsnee concert. U zult door beide orkesten muzikaal verrast worden met hoogstaande uitvoeringen. Aurora laat de kans dus niet liggen dit uitzonderlijke jubileumjaar met een gedenkwaardig jubileumconcert af te sluiten.

Privacy: uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het verstrekken van de kaarten en de betaling daarvan. Ze worden niet voor een ander doel opgeslagen of gebruikt en zullen, conform ons privacybeleid, z.s.m. worden vernietigd.

Tickets

Helaas is de online ticketverkoop gesloten. Zaterdag 19 oktober zijn er aan de deur van schouwburg De Domijnen nog entreekaarten beschikbaar, zolang de voorraad strekt.