Daag & Nach

Daag & Nach is een zelfstandige vereniging, als een onderdeel van de Koninklijke Harmonie Aurora, die met name de Beegter Vastelaovend ondersteunt. De Blaaskapel kent daarmee een aantal optredens welke worden meegenomen in de totale jaarplanning van Koninklijke Harmonie Aurora. Daag & Nach selecteert op eigen initiatief haar muzikanten, die bij voorkeur lid zijn van Koninklijke Harmonie Aurora.

HISTORIE

Kapel Daag & Nach uit Grevenbicht, momenteel voornamelijk actief in de periode rond de vastelaovend als hofkapel van VV De Zawpense en organisatie eigen bal-avond.

De blaaskapel Daag en Nach uit het Limburgse Grevenbicht is in het jaar 1946 ontstaan uit een groep muzikanten van de Koninklijke Harmonie Aurora. De eerste ‘optredens’ vonden plaats toen Grevenbichtse militairen terugkeerden uit het voormalig Indië; deze mannen verdienden immers een muzikale serenade als welkom. De eerste muzikanten van Daag & Nach voelden zich geroepen om, naast de grote harmonie, ook een boerenblaaskapel in het leven te roepen.

Met een leeftijd van meer dan 65 jaar is Daag & Nach de oudste blaaskapellen van Nederland. Daag & Nach heeft daarom een rijke traditie en veel verschillende ervaringen (de naam geeft aan dat ‘in den beginne’ zéér veel, maar ook lang muziek gemaakt werd); van optredens tijdens concoursen, straatoptredens tot het opluisteren van festiviteiten met een frühschoppen of een feestavond. Tijdens het WMC in 1993 was Daag & Nach, bij het eerste blaaskapellenconcours, de enige Nederlandse deelnemer. Daag & Nach haalde, in gezelschap van veel bekende buitenlandse concurrenten, een succesvolle eerste prijs.

Oude foto van Daag & Nach

Daag & Nach is traditioneel een van de belangrijkste gangmakers tijdens de carnavalsperiode in het dorp Grevenbicht. Sinds de oprichting van de huidige carnavalsvereniging De Zawpense fungeert Daag & Nach als hofkapel en gaat bij deze gelegenheden gekleed in een authentiek Frans garde-uniform. Buiten de carnavalsperiode verzorgt het blaasorkest bij diverse gelegenheden optredens met een breed gesorteerd repertoire. Daag & Nach heeft duidelijk twee gezichten, maar bestaat feitelijk uit één hechte vriendenclub, die op veel plaatsen welkom is. Zowel in Limburg als in België en Duitsland verzorgt Daag & Nach optredens.

Midden tachtiger jaren wilde men het gezichtsveld verder verleggen en was men op zoek naar een blaaskapel in Duitsland om daar contacten en vriendschapsbanden mee aan te knopen. Door toedoen van een familielid van de toenmalige kapelmeester, kwam men contact met de Trachtenkapelle uit Herrischried. Een Blaaskapel uit het uiterste Zuiden van het Zwarte Woud. Sinds 1985 heeft Daag & Nach 4 keer een bezoek gebracht aan Herrischried en is de Trachtenkapelle ook 4 keer in Grevenbicht te gast geweest.

Maak kennis met onze vereniging!

Ontdek ons

Korps

Ontdek onze

Drumband

Ontdek onze

Opleiding

Ontmoet ons

Bestuur