Jeugdopleiding bij Aurora

De opleiding van Koninklijke Harmonie Aurora staat in het teken van spelenderwijs kennis maken met muziek, met natuurlijk als uiteindelijk doel om als blazer of slagwerker in te stromen in het korps of de drumband.

De opleiding start voor de kinderen van groep 1 t/m 3 met de basisopleiding waar het fundament wordt gelegd voor een leven lang muziek maken! Vanaf schooljaar 2020-2021 wordt de organisatie van de basisopleiding uitgevoerd door Musaca. Musaca is een samenwerkingsinitiatief van Harmonie Concordia Obbicht, Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven en Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht-Papenhoven, met als doel kinderen van jongs af aan te enthousiasmeren voor het musiceren in de breedste zin van het woord. Na het afronden van de basisopleiding kan er vanaf groep 4 een keuze worden gemaakt voor een instrument, waarna de leerling op individuele basis les krijgt van ervaren en professionele docenten.

Al snel komt dan ook onze jeugdharmonie in beeld, waar samen gezellig muziek maken centraal staat! De jeugdharmonie staat onder leiding van Dennis Lebens. Een gevarieerd repertoire met leuke muziek is een garantie voor vrolijke repetities en mooie optredens van onze jeugdige toppers! Op deze manier worden onze jeugdige leden klaargestoomd voor een mooie muzikale carrière bij Koninklijke Harmonie Aurora, want muziek verenigt en is van alle leeftijden!

Interesse om een repetitie of concert van de jeugdharmonie bij te wonen? Kijk dan in onze agenda voor het programma van onze jeugdharmonie. Wilt u meer informatie over de opleiding? Neem dan contact op met onze opleidingscommissie via opleiding@khaurora.nl.

Dennis Lebens, dirigent van onze jeugdharmonie!

Onze dirigent: Dennis Lebens

Dennis Lebens, geboren op 8 september 1975, begon als 7 jarige bij Aurora. Al snel ging hij klarinet spelen en dat ging hem zeer goed af. Hij deed vaker mee aan concoursen waar hij regelmatig het hoogst aantal punten behaalde.

Na de Haco, een combinatie van HAVO en Conservatorium, ging hij in Maastricht studeren bij Willem van der Vuurst, es-klarinettist bij het concergebouworkest. Daar behaalde hij in 1998 zijn diploma’s docerend en uitvoerend musicus Bes, en Es-klarinet.

In deze periode heeft hij meegedaan aan internationale concoursen en volgde hij workschops in binnen en buitenland.

Tegenwoordig is hij werkzaam als klarinetdocent en dirigeert hij verschillende orkesten. Verder wordt hij regelmatig gevraagd om te remplaceren als musicus of dirigent, variërend van opera tot hoempapa.

Dennis is de trotse papa van zijn kinderen Yente en Boet en gaat dan ook graag met zijn gezin iets gezelligs doen. Zijn vrouw Elvira is muziektherapeut, dus muziek is bij de kids met de paplepel ingegoten.

Maak kennis met onze vereniging!

Ontdek ons

Korps

Ontdek onze

Drumband

Ontdek onze

Opleiding

Ontmoet ons

Bestuur