Harmoniekorps

Korpscommissie

Ralf Vola, Monique Mulleners – Kamstra, Sjors Hendriks, Lyam Klee, Elvira Lebens-Heijdendael

Onder leiding van

Christiaan Janssen

2e dirigent

Dennis Lebens

Contact opnemen

Ons korps

In het prille begin gestart als zangvereniging, brengt het korps van Koninklijke Harmonie Aurora inmiddels al ruim 150 jaar blaasmuziek tot leven. Vele successen zijn gevierd in de rijke historie van Koninklijke Harmonie Aurora. Meest recentelijk in het oog springend was dit de deelname aan het 3rd European Music Contest in Luxemburg-stad (2023), waar het korps een verdienstelijk optreden met lof der jury afsloot.

Het korps komt momenteel uit in de 1e divisie en staat sinds 2018 onder leiding van de getalenteerde alleskunner Christiaan Janssen. De gevarieerde groep muzikanten weet perfect een hoog niveau te combineren met een sfeervol verenigingsgevoel. Wilt u een concert of een repetitie bijwonen? Kijk dan in onze agenda voor het volledige programma van ons korps!

Christiaan Janssen, dirigent van Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht Papenhoven

Onze dirigent: Christiaan Janssen

Christiaan is geboren op 19 februari 1974 en al vanaf zijn 5e levensjaar van huis uit betrokken bij de muziek. Op 7-jarige leeftijd begon hij met een opleiding aan de Muziekacademie van ‘s Gravenvoeren (B). Daar leerde hij Notenleer, de Harmonieleer, alsmede trompet en orgel spelen. Vervolgens studeerde hij achtereenvolgens HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers, Orgel bij Dorthy de Rooij en Orkestdirectie bij Jan Stulen aan het conservatorium van Maastricht. Verder volgde hij een aantal aanvullende cursussen bij diverse bekende dirigenten. Sinds 1994 is hij actief als dirigent en als zodanig verbonden aan een symfonieorkest en een drietal harmonieorkesten.

Sinds 1985 knutselt hij creatief met klanken en zo ontwikkelde Christiaan zich als een autodidact componist. Als zodanig heeft hij al een vrij omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, waaronder meer dan 100 composities voor Harmonie- en Fanfareorkesten.

Eind 2018 kreeg hij de prestigieuze opdracht om een nieuwe multidisciplinaire compositie te schrijven ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de bevrijding van de Nederlandse provincie Limburg. Het werk “75 Jaor Vreej” met de prachtige tekst van de Limburgse schrijver Frans Pollux, ging medio 2019 in première en is ook door ons harmoniekorps tijdens een galaconcert uitgevoerd.

Maak kennis met onze vereniging!

Ontdek ons

Korps

Ontdek onze

Drumband

Ontdek onze

Opleiding

Ontmoet ons

Bestuur