Drumband

Drumbandcommissie

Chantal Kamstra, Jessie van Didden – Coenen, Jo Bergers

Onder leiding van

Timothy Geilen

Tambour Maitre

Fre Hermans

Contact opnemen

Onze Drumband

In 1956 werd Koninklijke Harmonie Aurora uitgebreid met een drumband. Een rijke historie volgde, met Limburgse én Nederlandse successen. Meest recentelijk werd de drumband onder leiding van Timothy Geilen Limburgs Kampioen bij de Bondsconcoursen van de LBT in 2022.

Momenteel staat de drumband onder leiding van de bevlogen instructeur Timothy Geilen en komt zij uit in de 2e divisie. Straatoptredens vinden plaats onder algehele leiding van onze Tamboer-Maître Fre Hermans, die hiermee in 2018 in de voetsporen van zijn opa trad. Deze jonge, maar zeer getalenteerde groep slagwerkers weet perfect kwaliteit en gezelligheid samen te brengen tijdens repetities en uitvoeringen. Interesse om eens een kijkje te komen nemen? Kijk dan in onze agenda om een repetitie of concert van de drumband bij te wonen!

Onze instructeur: Timothy Geilen

Timothy Geilen is geboren op 1 mei 1984. Opgroeiende in Elsloo waar hij zich als 9 jarig mannetje aanmeldde bij Fanfare de Maasgalm waar zijn carrière als slagwerker begon. Na enkele jaren opleiding bij Roy van Wersch mocht hij in de drumband meespelen. Daarna volgden nog enkele jaren opleiding van Guido Swelsen die hem op een hoog niveau brachten. Na enkele jaren spelen en ervaring opdoen werd hij de rechterhand van de toenmalig instructeur Jo Hanssen. Dat begon zo erg te kriebelen dat hij in 2007 begon aan de vooropleiding tot drumbandinstructeur bij Henrico Stevens. Deze opleiding heeft hij 2 jaar later met succes afgerond. Via deze opleiding kwam hij terecht bij de drumband van de Schutterij van Stein waar hij nu al zo’n 11 jaar voor staat. Daarnaast heeft hij van 2008 t/m 2010 de opleiding verzorgt bij Rothems Harmonie en de Schutterij van Spaubeek. In 2009 kreeg hij de vraag of hij instructeur wilde worden bij de drumband van de fanfare St. Martinus uit Stein. Hier heeft hij tot het voorjaar van 2011 zijn taak met veel plezier vervuld.

Toen hij gevraagd werd om instructeur te worden van de drumband van Elsloo hoefde hij niet lang na te denken. De drumband van Elsloo, de club waar hij zelf is begonnen en waar hij veel mee heeft meegemaakt mag hij eindelijk ‘zijn’ drumband noemen. Zijn gedrevenheid, passie en grote enthousiasme maken hem een kritische maar leuke instructeur en hij is dan ook niet bang om van een concert een flinke show te maken.

Medio 2015 tot december 2017 volgde hij de opleiding tot drumbandinstructeur. Onder de leiding van Etienne Houben en Henrico Stevens heeft hij zijn diploma behaald in december 2017 met als gemiddelde cijfer een 8,5.

Het is april 2017 als Timothy wordt aangesteld als instructeur van de drumband Diligentia te Eckelrade. Tot op de dag van vandaag vervult hij zijn rol daar met veel plezier en haalde speelplezier terug bij vele leden die dit door de jaren heen waren verloren.

Maak kennis met onze vereniging!

Ontdek ons

Korps

Ontdek onze

Drumband

Ontdek onze

Opleiding

Ontmoet ons

Bestuur